Verpleeghuiszorg Thuis en deze website richten zich op Amsterdam en omgeving. Er wordt hard gewerkt om ervoor te zorgen dat iedereen in Amsterdam er gebruik van kan maken. Maar helaas is het nog niet zover. Op deze kaart ziet u waar al teams actief zijn. En wilt u Verpleeghuiszorg Thuis, maar woont u buiten Amsterdam, neemt u dan contact op met een zorgleverancier bij u in de buurt.
Welke zorg en het aantal uren zorg u krijgt, wordt in overleg met u en uw betrokkenen afgestemd op uw situatie.
Ja, Verpleeghuiszorg Thuis valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz). U hebt daarom een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). U kunt deze indicatie aanvragen op www.ciz.nl/aanvraag-doen. U kunt ook een familielid vragen om het voor u te doen, of de zorgorganisatie waar u Verpleeghuiszorg Thuis van gaat krijgen of uw huisarts.
Ja, u betaalt een eigen bijdrage. Hoeveel u moet betalen hangt af van uw inkomen. U kunt de hoogte van uw eigen bijdrage (laten) berekenen op de site van het Centraal Administratiekantoor, www.hetcak.nl/rekenhulp. Of u belt met 0800-0087.
Als u beschikt over een indicatie voor de Wet langdurige zorg, kunt u Verpleeghuiszorg Thuis krijgen. Maar daarnaast telt ook de veiligheid van uw situatie mee. Als u ernstig dwaalgedrag vertoont of een gevaar bent voor uzelf kan het zijn dat Verpleeghuiszorg Thuis voor u niet geschikt is.
Hebt u geen Wlz-indicatie dan kunt u deze aanvragen op www.ciz.nl/aanvraag-doen. U kunt ook een familielid vragen om het voor u te doen, of de zorgorganisatie waar u Verpleeghuiszorg Thuis van gaat krijgen of uw huisarts.
Huishoudelijke hulp is een vast onderdeel van Verpleeghuiszorg Thuis. In overleg met wijkverpleegkundige kan besproken worden of u uw vaste huishoudelijke hulp kunt houden.
Bij een Modulair Pakket Thuis (MPT) wordt niet het volledige pakket aan zorg geleverd of er zijn meerdere zorgverleners bij uw zorg betrokken.
Nee, dat is niet mogelijk met een persoonsgebonden budget (pgb).
Maaltijden zijn een vast onderdeel van Verpleeghuiszorg Thuis. In de meeste situaties biedt de zorgaanbieder een vergoeding voor de maaltijden.
Met Verpleeghuiszorg Thuis kunt u gebruikmaken van personenalarmering. Via de alarmknop kunt u dan op elk moment contact maken met de centrale en als het nodig is komt er dan een zorgverlener bij u langs.
De manier waarop vervoer is georganiseerd verschilt per deelnemende zorgorganisatie. Er zijn diverse mogelijkheden en regelingen voor vervoer van en naar bijvoorbeeld uw dagbesteding, de dokter of het ziekenhuis. En waar mogelijk maken we ook een uitstapje met u.
De pedicure valt niet onder Verpleeghuiszorg Thuis, maar kan wel vergoed worden uit uw zorgverzekering. Dit kunt u nakijken in uw zorgverzekeringspolis.